Artikler

Her kan du lese artikler som tidligere er publisert på SanktOlav.no

Hvordan definere «ekteskap»

 

Er det mulig å lage en universell og tidløs definisjon av hva et ekteskap er for noe?

Les om nuerfolkets helt spesielle form for ekteskap, om meldrøye, Sigurd Jorsalfare og «muslimske vikinger». Alt dette kan lære oss noe om begrepenes betydning, ladning og funksjon – i dag og ved tidenes morgen.

Finn ut hva som gjør universelle definisjoner så vanskelige

Multilingual Lawmaking

 

Annet hvert år arrangeres den fellesnordiske terminologi-konferansen «Nordterm» i Norden, og i 2013 ble den arrangert i Stockholm. Undertegnede var til stede to av dagene og fikk med seg noen gullkorn.

Les gullkornene her

 

 

Rot i soppkurven:
Når soppen blir en plante

 

Siste nummer av Språkrådets magasin Språknytt tar oss med på en reise til soppens språklige opphav. Reisen er interessant nok enten man liker å plukke sopp eller ei, men det blir litt rot i kurven fordi forfatteren tydeligvis vet mer om etymologi enn biologi: soppen omtales nemlig flere ganger som en plante.ur services. Let your customers review you and tell their friends how great you are.”

Her kan du lese hva som gikk galt

 

Likt och olikt i de skandinaviska språken

“Den gang vi kalte det «kjenselkort», «prent», «maskinsett» og «seating card». I 2013 kom jeg over en perle på biblioteket i Åsnes: Gösta Bergmans «Likt och olikt i de nordiska språken». Bergman (1894–1984) var lektor i svensk og tysk og leder for Nämnden för svensk språkvård. Her følger et lite utdrag oversatt til norsk.are.”

Se hva vi kaller disse termene i dag